13 Ocak 2009 Salı

Konferans: Hans Ulrich Obrist

Lecture: Hans Ulrich Obrist
"Disiplinlerötesi" Konferans Dizisi kapsamında yürütülen etkinliğin cumartesi (10 Ocak) günkü konuğu Hans Ulrich Obrist idi.garajistanbul'daki etkinlikte Obrist, disiplinler üstü çalışma ve yeni kurumsallaşma biçimleri üzerine bir konuşma yaptı. Bu konuşmada ön plana çıkan en önemli konu şuydu:
- Yeni müze anlayışı ve yeni zaman-mekan kurgusu: Büyük müze mekanları yerine küçük mekanlara sıkıştırılmış geniş zamanlar.
Bu kurguyu, Londra-Hyde Park'taki Serpentine Gallery'de gerçekleştirilen mimari ve sanatsal buluşma organizasyonlarından bahsederek örnekledi. 2000 yılından beri yapılan etkinlikler, 2008 yılından itibaren Frank Gehry'nin tasarladığı Serpentine Pavilion'da yapılmaya başlanmış. Bu mekanda kamuya açık ve "Interview marathons" adını verdiği uzun soluklu ve kesintisiz etkinlikler gerçekleştirilmiş. Durağan izleyici-izlenen ilişkisinden çok interaktif bir atmosfer yakalanmaya çalışılmış. Mimarlık ve sanat dünyasından insanlar davet edilmiş ve farklı konular ele alınmış. Gece sohbetleri, performanslar, film gösterimlerinin yanısıra, "Manifestolar" gibi tematik konular üzerinde de etkinlikler gerçekleştirilmiş.

0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online