28 Aralık 2008 Pazar

Sarıkamış Harekatı Anma Alanları Fikir Yarışması'nda 2.lik ödülü aldık.

We won the 2nd prize in Sarıkamış War Memorial Areas and Sculptures Competition.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1914 yılında gerçekleşen Sarıkamış Harekatı'nda donarak hayatlarını kaybeden şehitleri anmak için bir kentsel tasarım yarışması açtı. Yarışmada, mimarlık, şehircilik, peyzaj mimarlığı ve heykel disiplinlerinden kişilerin bir araya gelerek ekip oluşturmaları ve bu bağlamda şehitler için anma parkı, tören alanı, harekat tanıtım merkezi ile ilçede halihazırda yapılan kar festivali için bir festival çayırı düzenlemesi yapmaları beklendi.
Yarışmada, "0nbinlerce askerin donarak şehit düştüğü coğrafya: Sarıkamış" teması üzerine kurguladığımız heykel grubu ve çevre düzenlemesi ile projemiz 2.lik ödülü aldı.
Bu coğrafyayı ve ölen askerleri simgeleyen heykel grubumuz, boyları 8 metre ile 3 metre arası değişen ve bir araya geldiklerinde topografik bir rölyef oluşturan bronz çubuklardan oluşuyor. Tören sonrası heykelin arkasındaki karanfil duvarına yönelen ziyaretçiler, bu duvara karanfiller asarak duvarı kırmızıya dönüştürüyor.
Ardından, askerlerin Allahüekber Dağları'nda soğukla başbaşa kalarak yaşadıkları yalnızlık duygusunu anımsatmak için ziyaretçiler incecik patikalarla alana dağılıyorlar ve uzun yürüyüşler yapıyorlar. Yürüyüş sonunda onları bir asker figürü, bir meşale ve bir kaç bronz çubuk bekliyor.
Yarışmaya katılan diğer tüm ekipleri kutluyoruz.


0 Comments:

 

blogger templates 3 columns | Make Money Online